Arctic Software

Teknologier & verktøy

Inkludert produktene vi selv utvikler, lener vi oss på en rekke anerkjente rammeverk, utviklerverktøy og applikasjoner som passer til hvert enkelt prosjekt. På denne siden kan du lese mer om de ulike løsningene vi tar i bruk, hva de gjør og hvorfor vi nettopp har valgt å bruke de verktøyene vi bruker

Vi koder fra bunnen av

Vanligvis bygger vi ikke våre prosjekter på ferdige publiseringssystemer (wordpress, drupal o.l). Web applikasjoner bygger vi fra bunnen av med kundens ønsker som utgangspunkt. Til dette formålet bruker vi et rammeverk med MVC designmønster. Dette gir oss mer fleksibilitet og handlingsrom i møte med spesifikke krav. I den senere tiden ser vi også at utvikler-industrien går mer bort fra monolittiske designmønstere i favør for flerlags arkitektur, takket være teknologier som Vue, React og lignende.

De to sistnevnte åpner for nye muligheter og bedre brukerdesign. Men det kommer også med tekniske utfordringer. Siden man skiller ut teknologiene i flere lag i motsetning til tradisjonelle monolittiske prinsipper, betyr det at koden for tjener og klient blir adskilte. Det kan også bety mer arbeid og økte kostnadsrammer for ethvert gitt prosjekt.

Takket være MVC rammeverket vi bruker (Laravel) kan vi kombinere javascript biblioteker for brukergrensesnitt og backend logikken på et og samme sted. Vi slipper derfor dette dilemmaet og kan høste fordeler fra begge verdener.

Laravel logo

Laravel

Dette er universalverktøyet vårt for web utvikling og har siden det ble introdusert i 2011 vokst og modnet seg til å bli det mest populære og brukte MVC rammeverket på markedet. Vi har erfaring i utvikling med Laravel siden versjon 4.

Besøk hjemmesiden
Qt Rammeverk logo

Qt Rammeverk

Originalt utviklet av to Nordmenn i 1991, Qt er et C++ rammeverk for utvikling av kryssplattform løsninger (Linux, Windows, macOS, Android, iOS) og et verktøy vi bruker primært for utvikling av applikasjoner for datamaskiner og skrivebordsmiljøer, samt utvikling for mobil applikasjoner.

Besøk hjemmesiden
Vue.js logo

Vue.js

Vue er et javascript rammeverk vi benytter oss av for å bygge den delen av programvaren som ligger nærmest brukeren. Det er koden som former det visuelle på nettsiden. Vi bruker Vue i samsvar med Laravel for å bygge monolittiske web applikasjoner

Besøk hjemmesiden
Greensock logo

Greensock

Greensock (forkortet GSAP - Green Sock Animation Platform) er nok et javascript bibliotek vi tar i bruk for animasjoner av web elementer. Forrige år ble over 300 nettsider som brukte GSAP med i FWA tildelingen.

Besøk hjemmesiden